نشست تخصصی «دیپلماسی علمی و فناوری؛ فرصت‌ها، چالش‌ها و راهکار‌ها»

دیپلماسی علم زیرساخت اصلی همه حوزه های دیپلماسی است

نشست تخصصی «دیپلماسی علمی و فناوری؛ فرصت‌ها، چالش‌ها و راهکار‌ها» به میزبانی دانشگاه شهید بهشتی و با همکاری مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری، با حضور دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور؛ دکتر زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری؛ دکتر امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه؛ دکتر عین اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و روسای دانشگاه‌های برتر کشور دوشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ در مرکز همایش های بین المللی دانشگاه برگزار شد

دیپلماسی علم زیرساخت اصلی همه حوزه‌های دیپلماسی است

دکتر جمیله علم الهدی، رئیس پژوهشکده مطالعات بنیادین علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی به ماموریت های این پژوهشکده اشاره کرد و گفت: در پژوهشکده مطالعات بنیادین علم و فناوری، مطالعات نظری به سیاستگذاری متصل می‌شود. طی سال های اخیر در این پژوهشکده بر روی موضع دیپلماسی علم کار شده است. از موقعیت دولت جدید استفاده شد تا بتوانیم با حمایت وزرای محترم به ساختارهای جدید دست پیدا کرد.

​​​​​​​دکتر علم الهدی ادامه داد: کشورهای توسعه یافته به خصوص اروپا و آمریکا دوبار تحریم کردند بار اول خودشان را از خزانه علمی و فرهنگی عظیمی که در کشورهایی مثل  ایران وجود دارد محروم کردند و بار دوم ما را تحریم کردند؛ تحریم ما بیشتر تحریم علم است. از سویی ما زیرساختهای لازم برای ارتباط جدی با جهان را نداریم در حالیکه که در چهل سال گذشته ظرفیت ها را در این حوزه توسعه دادیم.

رئیس پژوهشکده مطالعات بنیادین علم و فناوری، دیپلماسی علم را زیرساخت اصلی برای همه حوزه‌های دیپلماسی دانست و افزود: رشد وپیشرفت رشته‌های مختلف به ویژه در دانشگاه‌های جامع کشور این اجازه را به ما می دهد که در موضوع‌های متنوع فعالیت‌های وزارت امور خارجه بتوانیم نقش آفرینی نماییم. اگر هر سفیر جمهوری اسلامی ایران پیش از عزیمت به محل ماموریت خود طی نشست با روسای دانشگاه‌های برتر با ظرفیت‌ها و توان علمی کشور بیش از پیش آشنا شود، بی تردید در معرفی توان و تعامل علمی موفق‌تر عمل خواهیم کرد.

درباره‌ی admin

پاسخی بگذارید