◀دکتر جمیله علم الهدی دانشیار دانشگاه بهشتی گفت: اشتراکات فراوانی در سیره حضرت عیسی(ع) و امام علی(ع) وجود دارد که یکی از این اشتراکات بحث تربیت متکی بر محبت و صبر است.دکتر جمیله علمالهدی در همایش علمی- تخصصی «تربیت اخلاقی کودک در سیره امام علی(ع) و حضرت مسیح(ع)» که با حضور کاردینال پروفسور میشل دوبست و آیتالله محمد هادی عبدخدایی عضو مجلس خبرگان رهبری در سالن شیخ طبرسی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، عنوان کرد: حضرت عیسی مسیح(ع) به لحاظ زمانی، به عنوان سلف امیرالمومنین(ع) تلقی میشوند و اندیشههای حضرت علی(ع) تفسیری است در آنچه انبیاء سلف بیان میکنند.
?وی اظهار کرد: دوران کودکی حضرت عیسی(ع) و امام علی(ع) از شگفتیهای روزگار است و شرح حال زندگی آنان ابعاد شگفتانگیزی دارد؛ امام علی(ع) اولین کسی است که اسلام را از دوران کودکی تشخیص میدهد و به مقام ولایت می رسند و حضرت عیسی مسیح (ع)نیز از لحظه تولد به نبوت میرسند.
?علمالهدی ادامه داد: هیچگاه اطراف ضریح خلوت نمیشود و هر لحظه و ساعتی از شبانهروز که به زیارت امام رضا(ع) مشرف شویم با ازدحام جمعیت مواجه میشویم. چنین چیزی در هیچ کجای دنیا مشاهده نمیشود و آنچه میبینیم جذبه و محبت اولیاء خدا است و مربوط به یازده فرزند امیرالمومنین(ع) میشود.
?وی خاطر نشان کرد: آثار و ادبیات فراوانی در حوزه عشق و محبت وجود دارد ولی اغلب این آثار عشق را فعل انسان تلقی میکنند و فقط کسی که با این مکتب آشناست میداند که عشق، فعل انسانی نیست بلکه نعمت الهی است. اگر لحظهای از ارتباط با معصوم قطع شود تبدیل به ربات میشویم.
دانشیار دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: تربیت مبتنی بر محبت در حکمت اسلامی به عقل فعال و جذبه و کششی که از عالم ربانی نازل شده تلقی میشود و در تفسیر اصول کافی نیز به حجت تفسیر میشود؛ حجت هر عصری چنین قدرتی دارد و در ادبیات فارسی نیز مولانا تاکید بر عقل کل میکند و آن را معادل عشق کل میداند.
?دکتر علمالهدی بیان کرد: ما در تعلیم و تربیت به مشکل جدی برخورد میکنیم؛ تربیت مدرن اطاعت از قانون و همراهی اجتماعی و جامعهپذیری را اصل قرار میدهد و بر پایه سازش و اطاعت است و در مقابل تفکر پست مدرن بر تفکر انتقادی تاکید دارددراین تفکر، کودکان که به شهروندان آینده هستند به حقوق خود آشنا می شوند و به نقد جامعه و نهادهای اجتماعی و سیاسی دعوت می شوند.