ارسال ایمیل در وردپرس از طریق php و smtp
وردپرس بطور پیشفرض از تابع mail از توابع PHP استفاده میکند. بنابراین ارسال ایمیل از طریق سرویس ایمیل سرور ارایه دهنده هاست انجام میشود. همچنین وردپرس بطور پیشفرض نام فرستنده ایمیل را wordpress قرار میدهد. در بسیاری از مواقع ترجیح میدهید نام سرور به عنوان آدرس فرستنده ایمیل درج نشود و یا نام فرستنده wordpress نباشد. برای رفع این مشکل از افزونه WP Mail SMTP استفاده میکنیم. بعد از نصب و فعالسازی افزونه در سایت، گزینه Email در بخش تنظیمات سایت اضافه میشود. وارد تنظیمات ایمیل میشویم. این تنظیمات شامل چند بخش است. در بخش اول تنظیمات اولیه ارسال ایمیل را مشاهده میکنید:
From Email: در اینجا آدرس ایمیلی را که میخواهید از طریق آن ایمیل ارسال نمایید را وارد کنید. چنانچه این بخش خالی باشد سیستم از آدرس پیشفرض که در php هاست تنظیم شده است استفاده میکند. این آدرس معمولا بصورت زیر است: username@domain
نکته: در برخی از امیل سرورها میتوان آدرس ایمیلی قرار داد که در آن سرور وجود ندارد. البته با توجه به اینکه این یک مشکل امنیتی است در بسیاری از سرورهای معروف این قابلیت غیرفعال است.
From Name: زمانی که ایمیل ارسال میشود میتوان یک نام برای آدرس ایمیل انتخاب کرد. درنتیجه گیرنده ایمیل، نام کاربر ارسال کننده را مشاهده میکند و آدرس فرستنده زیر این نام مخفی میشود. البته گیرنده میتواند با کلیک بر روی نام، آدرس فرستنده را مشاهده کند.
Mailer: در این بخش شما مسیر ارسال ایمیل را تعیین میکنید. برای این منظور ۳ امکان در اختیار شماست:
گزینه اول ارسال ایمیلهای سایت از طریق SMPT است که پروتوکل استاندارد فرستادن ایمیل به سرور ایمیل است. چنانچه میخواهید ار سرور دیگری بجز سرور وبسایت ایمیل را ارسال کنید ( مانند سرور ایمیل دانشگاهی، سرور چاپار، یاهو، گوگل و …) از این گزینه استفاده کنید.
گزینه دوم: چنانچه اکانت Pepipost دارید از این گزینه استفاده کنید.
گزینه سوم: چنانچه میخواهید ایمیلهای سایت از طریق سرور سایت ارسال شود و فقط نام فرستنده ایمیل تغیی کند از گزینه سوم استفاده کنید.
Return Path: هنگامی که ایمیل ارسال میشود نتیجه ارسال موفق یا ناموفق برای فرستنده برگشت داده میشود. چنانچه میخواهید نتیجه را در ایمیلی دریافت کنید از این گزینه استفاده کنید.
در بخش دوم تنظیمات نحوه اتصال به سرور خارجی را انجام میدهیم:
SMTP Host: در این بخش آدرس سرور خارجی را وارد مینمایید. بسیاری از شرکتهای ارایه دهنده سرویس ایمیل تنظیمات این بخش را بر روی وبسایت خود قرار دادهاند. برای سرویس ایمیل دانشگاه تنظیمات مانند شکل بالا است.
SMTP Port: برای سرویس دانشگاه برای حالت بدون رمزگذاری عدد پورت ۲۵ است.
Encryption: چنانچه تمایل دارید ارسال اطلاعات به سرور اصلی از طریق کدهای رمزگذاری شده انجام شود مطابق تنطیمات سرور ایمیل خود یکی از گزینههای SSL یا TLS را انتخاب کنید. دقت کنید که معمولا پورت رمزگذاری شده با پورت بدون رمز متفاوت است.
Authentication: برای ارسال ایمیل از طریق سرور ایمیل، باید احراز هویت بشوید تا مالکیت اکانت ایمیل تایید شود. در اینجا دو گزینه برای احراز هویت وجود دارد:
با انتخاب گزینه اول شما از اطلاعات وبسایت برای احراز هویت استفاده میکنید. در اینصورت باید این اطلاعات ( نام کاربری ) باید در سرور ایمیل نیز وجود داشته باشد.
با انتخاب گزینه دوم شما اطلاعات اکانت ایمیل خود را وارد میکنید.
در انتها میتوانید یک ایمیل برای آزمایش تنظیمات ارسال کنید. چنانچه تنظیمات به درستی انجام شده باشند یک پیام متنی مشاهده خواهید کرد که bool true علامت تایید ارسال ایمیل است.