متن مصاحبه با رادیو گفتگو در هفته دفاع مقدس

دفاع مقدس آیینه تمام نمای دستاورهای علمی برای آیندگان است:

دکتر روح الله تولایی با بیان اینکه هشت سال دفاع مقدس، صرفا یک بازه زمانی مهم در ایران نیست، اظهار داشت: دستاوردهای علمی و دانشی دفاع مقدس تا ۸۰ سال آینده، قابل استخراج و مصرف است.

برنامه "گفت و گوی علمی" رادیو گفت و گو با موضوع دستاوردهای دفاع مقدس و با حضور دکتر روح الله تولایی عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه جامع امام حسین (ع) به روی آنتن رفت.

دکتر روح الله تولایی با تصریح بر این موضوع که دوران دفاع مقدس در ایران یک بازه زمانی بسیار مهم و ماندگار است، گفت: در جنگ هایی که پیش از این در ایران اتفاق افتاده بود، بخش های عظیمی از خاک ایران متاسفانه از دست رفت و در اختیار اشغالگران قرار گرفت. در این جنگ اما شاهد هستیم حتی یک وجب از خاک کشور نیز از دست نرفت.

وی اضافه کرد: قدرت های شرق و غرب می خواستند این انقلاب نوپا را زمین گیر کنند زیرا الگویی می شد که بقیه ملت ها به دنبال آن حرکت کنند. اما دفاع مقدس باعث شد، این انقلاب بیشتر به دنیا معرفی شود و توجه جهانی به ایران بیشتر جلب شد که این یکی از دستاوردهای دفاع مقدس است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان اینکه هشت سال دفاع مقدس، صرفا یک بازه زمانی مهم در ایران نیست، اظهار داشت: دفاع مقدس مانند یک گنجینه عظیمی است که تا مدت های طولانی، نسل های بعدی می توانند از آن استخراج و روی آن سرمایه گذاری کنند.

وی تصریح کرد: دستاوردهای علمی و دانشی دفاع مقدس تا ۸۰ سال آینده، قابل استخراج و مصرف است. البته برای اینکه بتوان از این گنجینه استفاده کرد، حتما مطالعه جزئیات و وقایع برای برنامه ریزی در کشور لازم است.

دکتر تولایی درباره دستاوردهای دفاع مقدس در زمینه علم مدیریت گفت: جنگ فی نفسه تهدید است اما وقتی تهدید به کشور تحمیل می شود، راهی جز تبدیل آن به فرصت نداریم. در دوران دفاع مقدس دستاوردهای گوناگونی داشتیم از جمله دستاوردهایی که در ابعاد اجتماعی و فرهنگی اتفاق افتاد؛ نظیر ترویج روحیه جهادی، ایثار و از خودگذشتگی، فضائل اخلاقی و معنوی.

وی به بعد اقتصادی جنگ اشاره کرد و عنوان داشت: در دوران دفاع مقدس، خودکفایی را در کشور دیدیم و در واقع مفهوم اقتصاد مقاومتی که امروز شاهد آن هستیم، را در همان دوران دیدیم. یکی از دستاوردهای دفاع مقدس، عدالت در توزیع منابع بود که در آن دوران به خوبی مشاهده کردیم زیرا شرایط کشور بحرانی بود و مدیران کشور سعی می کردند از هر اتفاق ناگواری در توزیع منابع پیشگیری کنند.

لینک رادیو گفتگو: http://www.radiogoftogoo.ir/NewsDetails/?m=175101&n=126576