همانطور که می دانید یکی از اولین گام هایی که بنیانگذاران یک استارتاپ می بایست برای ایجاد ساختار صحیح حقوقی برای کسب و کار خود بردارند، تهیه و تنظیم و امضاء قرارداد «مشارکت همبنیانگذاران استارتاپ» است. آنگونه که در مطلب پیشین کانال مشاهده کردید، ۲۰ پرسش اساسی حقوقی وجود دارند که پاسخ صحیح همبنیانگذاران به آن ها می تواند روابط حقوقی فیمابین را شفاف کرده و از تداخل حقوق و تکالیف و بروز اختلافات آتی بین موسسان یک استارتاپ جلوگیری کند. اگرچه توافق طرفینی بر پاسخ سوالات مزبور می تواند گامی مهم در راستای پیشگیری از اختلافات باشد، اما باید بدانید که متاسفانه پاسخ های مزبور نیز کافی نیست و ممکن است به علت عدم رعایت مسائل خاص حقوقی، شما را با مشکلات مهم دیگری نیز مواجه سازد.
راه حل نهایی برای حل مشکلات مزبور و شفاف سازی هر چه بیشتر روابط بین همبنیانگذاران، تنظیم «قرارداد مشارکت همبنیانگذاران استارتاپ» توسط حقوقدان متخصص در هر دو حوزه ی تنظیم قراردادها و نیز حوزه استارتاپ است. ما در این پست در صدد هستیم تا چند نمونه خارجی مناسب از قراردادهای مزبور را در اختیار شما بگذاریم تا اگر درصدد بهرهمندی از خدمات وکلای متخصص در این حوزه هستید، با چشمی بازتر به انتخاب شروط قراردادی مدنظر خود پرداخته و وکیل خود را مجاب بر تنظیم دقیق تر قرارداد نمایید.
نباید از نظر دور داشته باشید که این نوع قرارداد در حقوق خارجی با عناوینی چون
co-founder partnership agreement, Cofounders Agreement, Founders Agreement, Shareholders agreement, Founder collaboration agreement, startup partnership agreement
شناخته شده و با توجه به اختلاف در ترجمه این عبارات در زبان فارسی، این قرارداد با نام هایی چون «قرارداد مشارکت مدنی هم بانیان»، «قرارداد شریک-موسسان استارتاپ»، «قرارداد سرمایه گذاران اولیه استارتاپ»، «موافقتنامه مشارکت در استارتاپ» و عناوینی از این قبیل خطاب شده است.
❗️توجه داشته باشید ترجمه این قرارداد توسط فرد غیر متخصص و بهره برداری از آن به احتمال بسیار زیاد منجر به عدم اعتبار قرارداد خواهد شد، چرا که اولاً در بسیاری از جهات، قوانین کشورهای مختلف با هم متفاوت بوده و مواجهه نظام های حقوقی مختلف با آن ها یکسان نیست، ثانیاً واژگان حقوقی دارای مفاهیمی ظریف، دقیق و بعضا متفاوت با معانی اصلی کلمات هستند و ترجمه آن ها به معانی عادی،عبارات مرتبط را نامفهوم یا دگرگون خواهد ساخت.
?سعید نجات زادگان (وکیل پایه یک دادگستری، دانشجوی دکتری حقوق دانشگاه شهید بهشتی و پژوهشگر حقوق فناوری اطلاعات و ارتباطات)
با عرض سلام
از مطالب مفیدتون واقعا تشکر میکنم
بنده یه استارتاپ رو توی حوضه خدماتی به کمک یکی از دوستانم راه اندازی کردیم الان در فاز اجرائیات نیاز بهچند نفر داریم که بتونن توی سهم شرکت سهیم بشن و شروع به کار کنن چون الان توتنایی ورداخت حقوق ثابت نداریم .نیاز به فرم قرارداد همکاری داریم ممنون میشم راهنمایی کنید .
سلام و وقت شما بخیر،
لطفا از طریق لینک https://dadpardaz.com/basic-startup-package درخواست خودتون رو ثبت بفرمایید. در خدمت شما هستیم.