۱۹- استفاده از اطلاعات نهانی در بازار اوراق بهادار

دکتر عباس قاسمی حامد

محمد نوروزی

چکیده

امروزه بازار اوراق بهادار به حدی وسیع گشته است که دارندگان اطلاعات نهانی شرکت‌های پذیرفته شده در این بازار می‌توانند به انواع مختلف از اطلاعات نهانی که در اختیار دارند به نفع خود استفاده کنند و اوراق بهادار موضوع اطلاعات را هر طور که به مصلحت بدانند معامله نمایند. همچنین ممکن است اطلاعات نهانی مستقیما مورد معامله قرار گیرند.محافظه کارانه ترین شیوه استفاده از اطلاعات نهانی ارائه مشاوره به دیگران براساس این اطلاعات است. ماده ۴۶ قانون بازار اوراق بهادار با عباراتی کوتاه و مجمل از این معضل یاد می کند. این مقاله به دنبال آن است تا با بیان زوایای مختلف استفاده از اطلاعات نهانی، ضرورت مقابله با این پدیده اجتماعی را آشکار ساخته و با کمک سایر حقوقدانان زمینه سوء استفاده از این اطلاعات را از بین ببرد.

واژگان کلیدی: بازار اوراق بهادار، امنیت سرمایه‌گذاری، استفاده از اطلاعات نهانی، به کار گیری محض اطلاعات، همسویی منافع

Abstract:

New-a-day, the vast extent of stock exchange market has offered to company’s insiders a great power to use their information in several ways: to trade the relevant securities on the basis of that information, to sell the information in question or , if they want to be conservative, only counsel the other investors in trade of relevant securities. The existence of these conditions is destructive for the market, in such a way that during a long period it will lead to market’s collapse. Section 46 of Iranian stock exchange law mentions this problem with brief and ambiguous phrases and leaves in confusion this new field of Iranian law. This article, by dealing with different angles of usage of inside information, seeks to reveal the necessity of fighting against this problem in order to remove the possibility 0f abuse of inside information.

Key words:

Stock exchange, investment security, abuse of information, simple enjoyment of information, accord of interest

[۱] استفاده از اطلاعات نهانی در بازار اوراق بهادار، مجله تحقیقات حقوقی ، ش ۵۳، ۱۳۹۰

دانلود مقاله

پنج × چهار =