در شکل زیر محیط مدیریت هاست دایرکت ادمین را مشاهده مینمایید. در ادامه به توضیح بخشهای مختلف این پنل میپردازیم:

Your Account
Domain Setup
در این بخش میتوانید تنظیمات دامنه را انجام دهید. چنانچه چند دامنه را در یک پنل کنترل مینمایید در اینجا لیست دامنههای خود را مشاهده خواهید کرد:
با کلیک بر روی گزینه Add Another Domain میتوانید یک دامنه به هاست خود اضافه نمایید. تعداد دامنههایی که میتوانید اضافه کنید توسط ارایه دهنده سرویس تعیین میشود. دقت کنید که میباید به شرکتی که دامنه خود را از آن خریداری کردهاید اطلاعات سرور را بدهید تا تنظیمات لازم برای اتصال دامنه به سرور را انجام دهند.
گزینه Change a Domain Name زمانی استفاده میشود که شما بخواهید دامنه سایت خود را تغییر دهید و از همان محتوایی که در دامنه پیشین داشتید بخواهید استفاده نمایید. طبیعتا در اینجا نیز باید اطلاعات سرور را به ارایه دهنده دامنه بدهید. همچنین احتمالا باید در کدهای سایت نیز تغییراتی اعمال کنید تا آدرس جدید شناسایی شود.
با کلیک بر روی نام هر یک از دامنههای خود، میتوانید تنظیمات پیشرفتهتری بر روی دامنه خود انجام دهید:
در اینجا میتوانید برای هر دامنه به طور جداگانه پهنای باند مجاز ماهیانه، فضای مجاز مصرفی و امکان استفاده از SSL,CGI,PHP را تنظیم نمایید. چنانچه اجازه استفاده از SSL را فعال نمایید، باید محل فایلهای سایت SSL را تنظیم نمایید. چنانچه میخواهید محتوای سایت شما با پروتوکل https متفاوت از محتوای سایت شما با پروتوکل http باشد، باید گزینه:
use a directory named private_html
را انتخاب نمایید و فایلهای سایت https خود را در پوشه private_html قرار دهید. چنانچه میخواهید سایت https و http شما یکسان باشند از گزینه دوم استفاده نمایید.
در بخش بعدی ورژن php سایت خود را انتخاب نمایید. در زمان نگارش این راهنما، ویرایش ۵٫۶ در بیشتر نرمافزارهای مدیریت محتوا پشتیبانی میشود و بسیاری دیگر مانند جوملا و وردپرس در ویرایش آخر خود امکان استفاده از PHP7 و بالاتر را فراهم نمودهاند. اما ممکن است برخی از افزونهها در این نرمافزارها از ویرایش بالای php پشتیبانی نکنند. با توجه به ایمنی بیشتر php7 و سرعت بسیار بالای آن، توصیه میکنیم که درصورت پشتیبانی نرمافزار، از ویرایش ۷ استفاده نمایید. در مدیریت محتوای وردپرس از افزونه PHP Compatibility Checker استفاده نمایید تا مطمئن شوید تمام افزونهها و پوسته فعال از php7 پشتیبانی میکنند.
در انتها همانطور که در شکل بالا مشاهده میکنید شما میتوانید از دو ویرایش مختلف php بطور همزمان در کدهای سایت خود استفاده نمایید. همچنین میتوانید ویرایش php اول و php دوم را در اینجا انتخاب کنید.
Change Password
در این بخش رمز عبور directadmin، FTP و Database اصلی را تغییر دهید.
Login History
تاریخچه ورود به پنل در اینجا قابل مشاهده است. چنانچه فردی قصد نفوذ به سایت شما را داشته باشد رد پای آن در این بخش قابل مشاهده است.
DNS Management
در این بخش میتوانید تنظیمات نام دامنه را انجام دهید. تغییر این تنظیمات نیازمند داشتن اطلاعات کافی است. در این مرجع میتوانید اطلاعات بیشتری درباره تنظیم DNS بیابید.
Support Center
از این گزینه برای ارتباط با مدیر سرور استفاده میشود. در حال حاضر دایرکت ادمین از کاراکترهای فارسی پشتیبانی نمیکند.
Installed Perl Modules
چنانچه برنامه نویس وب هستید دانستن مدالهای نصب شده بر روی سرور به شما کمک میکند تا در طراحی وب، از تمام امکانات سرور بیشترین استفاده را ببرید.
Create/Restore Backup
معمولا سرورها بطور هفتگی از کل سایتهایی که مزبانی میکنند، نسخه پشتیبان تهیه میکنند. اما توصیه میکنیم شما نیز بطور جداگانه نسخه پشتیبان از سایت تهیه کنید تا در صورت بروز مشکل براحتی بتونید نسخه سالم را جانشانی کنید. بهتر است که قبل از تغییرات مهم در سایت، نسخه پشتیبان تهیه کنید. توصیه میکنیم که نسخه پشتیبان را در رایانه خود ذخیره کنید. توجه داشته باشید که فایل پشتیبان، از حجم مجاز هاست شما استفاده میکند.
Site Summary
دانستن تعداد بازدی کننده سایت، پهنای باند مصرفی، صفحات بازدید شده و … برای دارندگان وبسایت بسیار مهم است. در اینجا با توجه به نرمافزار آمارگیر نصب شده بر روی سرور، میتوانید اطلاعات دیقیق از فعالیت وبسایت خود را بر حسب روز،ماه و سال ببینید و از تحلیلهای آماری آن استفاده کنید.
FTP Management
در کنترل پنل دایرکت ادمین، یک کاربر FTP بطور پیشفرض با همان نام کاربری و رمز عبور پنل تعریف میشود. در اینجا میتوانید کاربرهای اضافی تعریف کنید و سطح دسترسی این کاربر را نیز تعیین نمایید.
Subdmain Management
چنانچه میخواهید زیردامنه در سایت خود داشته باشید در این بخش میتوانید آنها را ایجاد کنید. فایلهای سایت زیردامنه، در پوشهای به همان نام در public_html نگهداری خواهند شد. تعداد زیردامنههای مجاز توسط مدیر سرور تعیین میشود.
MySQL Management
کنترل پنل دایرکتادمین بطور پیشفرض از بانک اطلاعاتی MySQL پشتیبانی میکند. چنانچه نیاز به بانک اطلاعاتی دیگری داشته باشید باید از مدیر سرور درخواست کنید. بسیاری از نرمافزارهای مدیریت محتوا از بانک اطلاعاتی برای تولید صفحات پویا استفاده میکنند. برای تعریف بانک اطلاعاتی و کاربر بانک اطلاعاتی از این بخش استفاده کنید. همچنین در اینجا میتوانید از بانک اطلاعاتی خود نسخه پشتیبان جداگانه تهیه نمایید. چنانچه بخواهید رکوردهای بانک اطلاعاتی را ویرایش کنید میتوانید از نرمافزار PhpMyAdmin استفاده کنید.
Password Protected Directories
در اینجا لیست پوشههایی که رمزگذاری شدهاند را مشاهده میکنید. توصیه میکنیم جهت بالابردن امنیت سایتتان، برای پوشههای مهم و پوشههایی که فایلهای سیستمی سایت شما را نگهداری میکنند از رمز استفاه کنید.
File Manager
دایرکت ادمین دارای یک برنامه مدیریت فایل ساده و کاربردی است:
چنانچه بخواهید سطح دسترسی یک فایل را تغییر دهید ابتدا فایلهای مورد نظر را انتخاب نمایید. سپس عدد سطح دسترسی را وارد نمایید و بر روی گزینه set Permission کلیک نمایید. در تعیین سطح دسترسی فایلها و پوشهها به امنیت سایت توجه داشته باشید.
برای کپی کردن یا انتقال دادن فایلها و پوشهها به یک مکان دیگر، ابتدا فایلها و پوشههای مورد نظر را انتخاب نمایید. سپس بر بر روی گزینه Add to Clipboard کلیک نمایید. اکنون به مکانی بروید که میخواهید فایلها را به آنجا کپی یا منتقل نمایید. در اینجا بر روی گزینه Copy Clipboard Files here و یا Move Clipboard Files here کلیک کنید تا فایلهای شما منتقل شوند. همچنین میتوانید از فایلها و پوشههایی که به clipboard منتقل کردید، یک فایل فشرده بسازید. برای این کار در قسمت Compress clipboard یک نام برای فایل مورد نظر انتخاب کنید و بر روی گزینه Create کلیک کنید.
برای ویرایش فایلهای متنی بر روی گزینه Edit در کنار هر فایل کلیک کنید و در نهایت فایل را ذخیره نمایید. همچنین با کلیک بر روی گزینه Protect در کنار پوشهها، برای دسترسی به آنها نام کاربری و کلمه عبور تعریف نمایید. این کار باعث افزایش امنیت سایت شما میشود.
Advanced Features
Server Information
در این بخش میتوانید مشخصات نرمافزاری و سختافزاری سرور را ببینید.
SSL Certificates
چنانجه بخواهید از پروتوکل https استفاده کنید، باید کدهای SSL سایت خود را در سرور وارد نمایید. بطور پیشفرض دامنه شما از کدهای SSL سرور استفاده میکند. چنانچه برای سایت خود کدهای SSL ویژه تهیه کردهاید، میتوانید از این بخش برای وارد کردن کدهای SSL سایت خود استفاده کنید.
Cronjobs
اگر نیاز دارید در یک زمان مشخص فعالیت مشخصی توسط سایت شما انجام شود، مثلا فایلی یا ایمیلی از سایت شما به جایی ارسال شود یا برنامه خاصی اجرا شود، در این بخش میتوانید تنظیمات لازم را انجام دهید.
MimeTypes
سرور برخی از فایلها مانند php را میتواند اجرا کند. ممکن است شما بخواهید فایلی که اجرا میشود با پسوند دیگری باشد. برای اینکه سرور بتواند آن فایل را اجرا کند در قسمت mimetype باید پسوند اصلی فایل را وارد نمایید.
Appache Handlers
handler پاسخ داخلی وب سرور Apache نسبت به نوع واکنشی است که روی فایل فراخوانی شده انجام میشود. به طور معمول فایل ها، یک هندلر ضمنی بر اساس نوع فایل دارند. در حالت طبیعی همه فایل ها توسط سرور پاسخ داده میشوند اما هر نوع فایل بطور جداگانه هندل می شود.
هندلرها ممکن است بر مبنای پسوند فایل و یا مکان آن پیکربندی شوند که هر دو این روش ها کاربردی هستند.
هندلر می تواند داخل سرور ساخته شود یا داخل یک ماژول و یا توسط دستور Action اضافه شوند. چنانچه دانش کافی درباره هندلر ندارید تغییری در این بخش ندهید.
Custom Error Pages
اگر بازدیدکننده سایت شما درخواستی برای سرور بفرستد که سرور پاسخی برای آن نداشته باشد و یا درخواست مجاز نباشد، مثلا آدرس صفحهای را وارد کرده باشد که در سایت شما موجود نیست، سرور پاسخ خطا برای بازدیدکننده ارسال میکند. در این بخش میتوانید برای حالتهای مختلف، پاسخ خطاهای مختلفی تعریف کنید.
PhpMyAdmin
چنانچه بخواهید رکوردهای بانک اطلاعاتی را ویرایش کنید میتوانید از نرمافزار PhpMyAdmin استفاده کنید.
Site Redirection
ممکن است بخواهید بازدید کننده سایت شما بجای دیدن یک صفحه خاصی از سایت شما، یک صفحه دیگر از سایت شما را ببیند. در این هنگام بازدیدکننده سایت باید به آدرس جدید هدایت شود. آدرس جدید حتی میتواند یک سایت دیگر باشد. مثلا فرض کنید از دامنه جدیدی برای شرکت خود استفاده میکنید و میخواهید بازدید کنندههای سایت با وارد کردن آدرس سایت قدیم به آدرس جدید منتقل بشوند. در این شرایط از گزینه redirect استفاده میکنیم. ریدایرکت انواع مختلفی دارد که در این منبع میتوانید توضیحات کاملی از انواع آن را بیابید. گاهی اوقات مدت کوتاهی طول میکشد تا ریدارکت سایت شما فعال شود.
Domain Pointers
گاهی ممکن است چندین دامنه داشته باشید و تمامی آنها دامنههای موسسه شما هستند و میخواهید هرکدام از این دامنهها که توسط کاربران شما فراخوانی بشود، سایت موسسه شما نمایش داده شود. دامنه اصلی شما همان دامنهای است که در سرور ذخیره گردیده است. در این حالت دامنههای دیگر را میتوانید در این بخش وارد نمایید تا با وارد کردن آدرس هر کدام از دامنهها، سایت اصلی موسسه نمایش داده شود. دقت کنید که باید اطلاعات سرور را به شرکتی که دامنههای خود را تهیه کردهاید ارایه دهید تا تنظیمات لازم برای اتصال دامنهها به سرور را انجام دهند.